Wat is Jooma!

Een super grote gebruikersinterface met veel uitgebreide mogelijkheden!

Joomla! is een Content Management Systeem (CMS). CMS betekent: inhoud beheer systeem. Joomla is geschreven in de programmeertaal php en maakt gebruik van een MySQL database. De meeste webhosting bedrijven bieden MySQL aan via hun webhosting-programma! Domein Webdesign werkt via Direct Admin.

Nu denkt u wat is php, wat is MySQL! Moet ik daar wat meedoen. Nee, dat hoeft u niet. U heeft dus geen kennis nodig van php of MySQL. U kunt via de gebruikersvriendelijk interface uw website op een eenvoudige manier makkelijk beheren en aanpassingen maken in menu's, artikels (wegpagina).

Hoe werkt Joomla?

Joomla bestaat uit blokken (joomla frame-work). Joomla regelt alle basiselementen van een joomla website. Dit bestaat o.a. uit de ingelogde gebruikers, de rechten van bezoekers en gebruikers Dit kunt u aanpassen in het menu-item Gebruikers (users). De gegevens worden opgehaald uit verschillende bronnen, zoals artikelen, modules en plugins! De layout wordt geregeld via het template-systeem van Joomla. Ik als developer/ webdesigner maak gebruik van template-systeem, waar ik aanpassingen in kan maken, denk aan html, css en php!

Joomla Extensions Menu

Veel oude templates zijn veelal gratis te downloaded of te herschrijven in html, css en php. Dit zijn meestal de templates die nog niet responsive zijn en dus niet goed kunnen omgaan met mobiel en tablet. De extensies die een aanvulling zijn op Joomla en een gebruikersgemak geven zijn meestal betaald. Er zijn ook gratis extensies, maar de ene werkt goed en de andere niet. Ik zelf werk met een paar commerciële aanbieders die een bepaalde service en garantie bieden bij hun aanbod. Dit geeft een extra veiligheid voor mij en mijn klanten! Tevens is het goed begin voor een goede SEO en de vindbaarheid met Google!

Door gebruik te maken van goede gestructureerde templates, waar ik de nodige aanpassingen in kan aanmaken, krijgt u, als u een website door mij laat bouwen, een website die voor deze tijd modern is! Ik werk via het Joomla T3-systeem. Dit werkt met blokken, die ik weer kan ik aan passen in Extensions - templates.

Wat voor u belangrijk is, zijn de artikelen die u in Joomla kunt aanmaken, wijzigen of verwijderen. De artikelen verwijzen weer naar categorieën (onderdeel waar iets onder valt) en u kunt ook gebruik maken van tags, dit alles heeft men nodig om een gestructureerde website te krijgen!

Wilt u een nieuwe joomla website gemaakt door Domein Webdesign - Webdesign met SEO uit Tilburg met SEO structuur, neem dan gerust contact op met mij!

Domein Webdesign - Tilburg

Het nut van Facebook - Sociaal Media - Hulp

Tegenwoordig zit iedereen op Facebook! Het is het grootste social media platform in onze wereld!...

LEES MEER....

Domein Webdesign

Domein 30

5046 PZ Tilburg

Telefoon: 013-4562886
Mobiel: 06-34439890

Email: info@domeinwebdesign.nl